ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
150 γρ φυστίκια Αιγίνης ψίχα, ανάλατα, ψιλοκομμένα
200 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ μαύρη ζάχαρη
250 γρ βρώμη
120 γρ μέλι
200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γλυκού baking powder
ξύσμα από ένα λάιμ ή λεμόνι
2 πρέζες αλάτι
120 μλ γάλα φρέσκο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Σε μια μπασίνα βάζουμε το βούτυρο, την ζάχαρη, την βρώμη, το μέλι, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε για να ομογενοποιήσουμε τα υλικά.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι, τα φυστίκια και το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Το μείγμα που θα προκύψει θα είναι σχετικά κολλώδες.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
Βρέχουμε δυο κουτάλια με νερό, παίρνουμε από το μείγμα και με το δεύτερο κουτάλι σπρώχνουμε το μείγμα στο αντικολλητικό χαρτί. Με την βοήθεια του κουταλιού απλώνουμε το μείγμα για να προκύψει ένα στρογγυλό σχήμα. Φροντίζουμε να αφήνουμε απόσταση ανάμεσα για να μην κολλήσουν.
Ψήνουμε για περίπου 12-15 λεπτά, ανάλογα και με τον φούρνο, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα κυρίως οι άκρες. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και έπειτα τα βγάζουμε από το ταψί. Όσο κρυώνουν τα μπισκότα, τόσο πιο τραγανά γίνονται.