ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ
ΠΙΠΕΡΙΕΣ
ΥΛΙΚΑ
• 8 μεγάλες πολύχρωμες πιπεριές
• 1 κούπα πλιγούρι
• 2 ξερά κρεμμύδια
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 2 κολοκυθάκια
• 2 καρότα
• 1 μελιτζάνα
• 2 πράσσα
• 1 χούφτα φρέσκα μυρωδικά (μαϊντανός, βασιλικός, δυόσμος)
• 200 γρ μανούρι σε μικρούς κύβους
• ελαιόλαδο
• 1 κ.γ πάπρικα γλυκειά
• αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Ρίχνουμε το πλιγούρι σε 1 1/2 κούπα βραστό νερό και περιμένουμε περίπου 15 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί.
• Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τα καρότα, τα κολοκυθάκια, την μελιτζάνα και τα πράσσα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μπλέντερ χειρός ή τον κλασσικό μεταλλικό τρίφτη.
• Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά.Τα σωτάρουμε ελαφρώς και τα αφήνουμε να μαραθούν.
• Αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά και προσθέτουμε το πλιγούρι, τα μυρωδικά, το μανούρι, την πάπρικα,αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
• Καθαρίζουμε τις πιπεριές, κόβουμε το επάνω μέρος τους, αφαιρούμε τα σπόρια τους, τις αλατοπιπερώνουμε στο εσωτερικό τους και τις γεμίζουμε με το πληγούρι.
• Τις σκεπάζουμε με το “καπάκι” τους (το επάνω μέρος της πιπεριάς) και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί. Τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Τέλος προσθέτουμε στον πάτο του ταψιού μια κούπα νερό.
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC και ψήνουμε με αέρα για περίπου 40’, μέχρι να πάρουν ωράιο χρυσαφένιο χρώμα. Καλή σας απόλαυση!
Σεφ: Βαλεντίνα Αργυροπούλου
valentine_argiropoulou
by Valentina