Γιατί οι σπόροι chia έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου; Όταν πρωτοξεκίνησε να χρησιμοποιείται κυρίως από κάποια μαγαζιά που το σέρβιραν στο πρωινό τους, ο κόσμος ήταν διστακτικός. Σήμερα καταναλώνεται από όλο και περισσότερο κόσμο που δηλώνει ενθουσιασμένος με τις ευεργετικές ιδιότητές του.
Οι μικροσκοπικοί σπόροι chia μπήκαν στη ζωή μας και από ότι φαίνεται έχου κερδίσει μια θέση στις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων.
Δικαίως τοποθετείται στη κατηγορία των υπερτροφών, με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά.
Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να πάρεις το μέγιστο των ευεγερτικών ιδιοτήτων του είναι το μούλιασμα σε νερό και η άμεση κατανάλωση τους.
Οι σπόροι chia, που προέρχονται από το φυτό Salvia hispanica, έχουν αποκτήσει δημοτικότητα ως υπερτροφή λόγω του πλούσιου θρεπτικού τους προφίλ.
Γεμάτοι ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, αντιοξειδωτικά και βασικές βιταμίνες και μέταλλα, αυτοί οι μικροσκοπικοί σπόροι προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία.
Ο λόγος που τα μουλιάζουμε στο νερό είναι γιατί γίνονται πιο εύπεπτοι από τον οργανισμό μας και τα θρεπτικά συστατικά τους απορροφόνται πιο εύκολα.
Οι σπόροι Chia είναι πλούσιοι σε αντιοξειδωτικά στοιχεία, προστατεύουν από λοιμώξεις και κρυολογήματα.
Βοήθουν στην καλύτερη υγεία του δέρματος χαρίζοντας λάμψη.
Βοηθούν στην προστασία της τρίχας από την καθημερινή επιβάρυνση και την ατμοσφαιρική ρύπανση.
Ενώ είναι σύμμαχος στη διατήρηση ενός υγιούς εγκεφάλου, αφού είναι γεμάτοι ω-3 λιπαρά.