ΥΛΙΚA:

  • 50 gr βούτυρο λιωμένο (και λίγο ακόμα για το τηγάνισμα)
  • 500 ml γάλα
  • 200 ml νερό
  • 250 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 αυγά
  • 1 πρέζα αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Σε μια μπασίνα σπάμε τα αυγά, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
  • Συμπληρώνουμε τα υπόλοιπα υλικά, το γάλα, το νερό, το αλεύρι και το αλάτι και τα  ομογενοποιούμε μέχρι να προκύψει ένα παχύρρευστο μείγμα. Ιδανικά το γάλα και το νερό να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για να μην παγώσει το βούτυρο.
  • Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το θερμαίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Με μια κουτάλα ρίχνουμε από το μείγμα και το στριφογυρίζουμε στο τηγάνι έως ότου καλυφθεί όλη η βάση του τηγανιού.
  • Αφήνουμε την κρέπα να ροδίσει από την μια πλευρά και όταν ξεκολλάει εύκολα, την αναποδογυρίζουμε για να πάρει χρώμα και από την άλλη.
  • Όταν είναι έτοιμη την αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει και την σερβίρουμε σε πιάτο.
ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
Chef

TIPS

Μπορούμε να σερβίρουμε τις κρέπες με γλυκιά ή αλμυρή γέμιση.

Εάν θέλουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε το βούτυρο με ηλιέλαιο.

Αν θέλουμε τις κρέπες γλυκιές, μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα 50 gr ζάχαρη ή και να το αρωματίσουμε με βανίλια, ρούμι, ξύσμα πορτοκάλι ή οτιδήποτε άλλο της αρεσκείας μας.