Μπαίνουμε στην κουζίνα και παρέα με τη Βαλεντίνα Αργυροπούλου και μαγειρεύουμε… Focaccia με ελιές και φέτα!

ΥΛΙΚΑ

  • 600 γρ αλεύριχωριάτικο
  • 350 γρ νερό χλιαρό
  • 50 γρ ελαιόλαδο
  • 12 γρ μαγιά ξηρή
  • 1/2 κ.γλυκού ζάχαρη
  • 1 κ.γλυκού αλάτι
  • 100 γρ ελιές ροδέλα
  • 100 γρ φέτα
  • 1 κ.σούπας ρίγανη αποξηραμένη
  • Έξτρα ελαιόλαδο για να ρίξουμε στο ταψί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, την ζάχαρη και την μαγιά. Μπορούμε να κάνουμε την ίδια διαδικασία με τα χέρια σε ένα βαθύ μπολ αν δεν έχουμε μίξερ.

Προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό, μαζί με το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε με το εξάρτημα του γάντζου για 5-6 λεπτά, μέχρι να προκύψει μια μαλακή ζύμη. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μπολ και βάζουμε μέσα το ζυμάρι.

Καλύπτουμε με μεμβράνη ή μια πετσέτα και το αφήνουμε σε θερμό περιβάλλον, μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος του, περίπου 1 ώρα. Αφού το ζυμάρι έχει φουσκώσει, το απλώνουμε σε καλά λαδωμένο ταψί και με τα δάχτυλά μας το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια, κάνοντας μικρές λακούβες.

Απλώνουμε τις ελιές από πάνω και πασπαλίζουμε με την τριμμένη φέτα, την ρίγανη και με το έξτρα ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, περίπου στους 190ο C για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Η φοκάτσια μας είναι έτοιμη! Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις ελιές και την φέτα, με ψημμένα ντοματίνια, φέτες από κρεμμύδι, δεντρολίβανο και χοντρό αλάτι. Καλή απόλαυση!