Η Dubai Chocolate αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά success stories στον κόσμο της ζαχαροπλαστικής, συνδυάζοντας την παράδοση με τη σύγχρονη καινοτομία. Η ιστορία της ξεκινά από την Αγγλοαιγύπτια Sarah Hamouda, η οποία, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, αναζητούσε ένα γλυκό που να ικανοποιεί τις ιδιαίτερες γευστικές της επιθυμίες. Μη βρίσκοντας κάτι που να την ικανοποιεί πλήρως, αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική της σοκολάτα, συνδυάζοντας γεύσεις από την παιδική της ηλικία.

Το αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία μιας σοκολάτας με τραγανή επικάλυψη και γέμιση από κρέμα φιστικιού και κανταΐφι, εμπνευσμένη από το παραδοσιακό γλυκό κανταΐφι της Μέσης Ανατολής. Αυτή η μοναδική συνταγή, που ονομάστηκε “Can’t Get Knafeh Of It”, συνδύαζε την πλούσια γεύση της σοκολάτας με την ιδιαίτερη υφή του κανταϊφιού και την κρεμώδη υφή της κρέμας φιστικιού.
Η δημοτικότητα της Dubai Chocolate εκτοξεύθηκε όταν βίντεο που παρουσίαζαν τη σοκολάτα έγιναν viral στο TikTok, οδηγώντας σε τεράστια ζήτηση και ουρές στα καταστήματα. Η επιτυχία αυτή προκάλεσε το ενδιαφέρον μεγάλων εταιρειών, όπως η Lindt, που δημιούργησαν τις δικές τους εκδοχές της σοκολάτας, ενώ σούπερ μάρκετ όπως τα Waitrose και Lidl προσέφεραν παρόμοια προϊόντα για να καλύψουν τη ζήτηση.
Σήμερα, η Dubai Chocolate συνεχίζει να αποτελεί πηγή έμπνευσης για ζαχαροπλάστες και λάτρεις της σοκολάτας παγκοσμίως, αποδεικνύοντας ότι η καινοτομία και το πάθος μπορούν να οδηγήσουν σε παγκόσμια αναγνώριση.
Πως θα φτιάξετε τη διάσημη Dubai Chocolate στο σπίτι:
Υλικά:
Για το κανταΐφι:
- 100 γρ. φύλλο κανταΐφι
- 30 γρ. βούτυρο
- 150 γρ. πραλίνα φιστικιού Αιγίνης
Για τη σύνθεση:
- 170 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
- 30 γρ. λευκή κουβερτούρα (προαιρετικά, για διακόσμηση)

Εκτέλεση:
Προετοιμασία κανταϊφιού:
Ψιλοκόψτε το φύλλο κανταΐφι με ένα μαχαίρι και ξεχωρίστε το με τα χέρια σας ώστε να αφρατέψει.
Σε ένα τηγάνι, λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε το κανταΐφι και σοτάρετέ το μέχρι να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα και τραγανή υφή.
Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.
Σύνθεση γέμισης:
Σε ένα μπολ, αναμείξτε το καβουρδισμένο κανταΐφι με την πραλίνα φιστικιού Αιγίνης μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Μορφοποίηση σοκολάτας:
Λιώστε την κουβερτούρα γάλακτος σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να αποκτήσει λεία υφή.
Ρίξτε μια λεπτή στρώση λιωμένης σοκολάτας σε φόρμες για σοκολάτες ή σε μικρά σιλικονούχα καλούπια, καλύπτοντας τα τοιχώματα.
Τοποθετήστε τις φόρμες στο ψυγείο για λίγα λεπτά μέχρι να σφίξει η σοκολάτα.
Γέμιση και ολοκλήρωση:
Γεμίστε τις σοκολατένιες φόρμες με το μείγμα κανταϊφιού και πραλίνας, αφήνοντας λίγο χώρο στην κορυφή για να κλείσετε με σοκολάτα.
Καλύψτε τη γέμιση με επιπλέον λιωμένη κουβερτούρα γάλακτος, σφραγίζοντας τις σοκολάτες.
Εάν επιθυμείτε, λιώστε τη λευκή κουβερτούρα και δημιουργήστε διακοσμητικά σχέδια στην επιφάνεια.
Ψύξη και σερβίρισμα:
Τοποθετήστε τις γεμισμένες φόρμες στο ψυγείο για περίπου 20-30 λεπτά, μέχρι να σφίξουν πλήρως οι σοκολάτες.
Ξεφορμάρετε προσεκτικά και απολαύστε τις σπιτικές σας Dubai Chocolates!