Crypto νεόπλουτος έδωσε 6.2 εκατ. για να φάει την μπανάνα-έργο τέχνης του Cattelan! Σε ένα από τα ακριβότερα ξενοδοχεία του Χονγκ Κονγκ, ο Sun, 34 ετών, μάσησε την μπανάνα μπροστά σε δεκάδες δημοσιογράφους και influencers, αφού έδωσε μια ομιλία και χαρακτήρισε το έργο «εμβληματικό». Την ίδια στιγμή, έκανε παραλληλισμούς μεταξύ της εννοιολογικής τέχνης (το νόημα προηγείται, όχι το έργο) και του κρυπτονομίσματος.

«Είναι πολύ καλύτερη από άλλες μπανάνες», δήλωσε ο Sun, «είναι πραγματικά πολύ καλή». Με τίτλο Comedian, το εννοιολογικό αυτό έργο που δημιούργησε ο Ιταλός Maurizio Cattelan, πωλήθηκε σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s στη Νέα Υόρκη την περασμένη εβδομάδα, με τον επιχειρηματία να την κάνει δική του.τέχνη είναι υποκειμενική, νεοπλουτισμός, προτεραιότητες και μία μπανάνα. Το κείμενο που εμφανίζεται μπροστά σας συνοψίζεται στις παραπάνω λέξεις, ωστόσο χρειάζονται και μερικές διευκρινήσεις. Μία από αυτές έχει να κάνει με τη δική σας επιθυμία να γίνετε πλούσιοι κολλώντας ένα φρούτο στον τοίχο. Δεν θα γίνετε.

Ο crypto επιχειρηματίας, Justin Sun εκπλήρωσε μια υπόσχεση που έδωσε αφού ξόδεψε 6,2 εκατομμύρια δολάρια και έφαγε την μπανάνα που είναι κολλημένη σε έναν τοίχο με ασημί ταινία.

Σε ένα από τα ακριβότερα ξενοδοχεία του Χονγκ Κονγκ, ο Sun, 34 ετών, μάσησε την μπανάνα μπροστά σε δεκάδες δημοσιογράφους και influencers, αφού έδωσε μια ομιλία και χαρακτήρισε το έργο «εμβληματικό». Την ίδια στιγμή, έκανε παραλληλισμούς μεταξύ της εννοιολογικής τέχνης (το νόημα προηγείται, όχι το έργο) και του κρυπτονομίσματος.

«Είναι πολύ καλύτερη από άλλες μπανάνες», δήλωσε ο Sun, «είναι πραγματικά πολύ καλή». Με τίτλο Comedian, το εννοιολογικό αυτό έργο που δημιούργησε ο Ιταλός Maurizio Cattelan, πωλήθηκε σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s στη Νέα Υόρκη την περασμένη εβδομάδα, με τον επιχειρηματία να την κάνει δική του.

Ο Sun δήλωσε ότι, αν και στην αρχή ένιωσε περίεργα, στη συνέχεια σκέφτηκε πως «αυτό θα μπορούσε να γίνει κάτι μεγάλο». Στα επόμενα 10 δευτερόλεπτα που ακολούθησαν, αποφάσισε ότι θα έτρωγε την μπανάνα.

Η σημαντικότητα αυτής της απόφασης είναι ίδια με το αν θα βγει μια χώρα από το ευρώ, αν θα συμμετάσχει σε κάποιο πόλεμο ως σύμμαχος ή αν πατήσει το κόκκινο κουμπί με τα πυρηνικά. Ή και όχι.

Η πρώτη φορά που η βρώσιμη δημιουργία έκανε την εμφάνισή της ήταν πίσω στο 2019 και στην έκθεση Art Basel στο Miami Beach. Φυσικά, είχε προκαλέσει αντιδράσεις. Την Παρασκευή, ο Sun συνέκρινε την εννοιολογική τέχνη της μπανάνας με την τέχνη NFT και την τεχνολογία blockchain, λέγοντας πως «τα περισσότερα από τα αντικείμενα και τις ιδέες της υπάρχουν και στο διαδίκτυο, σε αντίθεση με κάτι φυσικό».

Σε αυτό το σημείο να σας ενημερώσουμε ότι ο Sun έκανε μια επένδυση ύψους 30 εκατ. δολαρίων στην World Liberty Financial, ένα έργο κρυπτονομισμάτων που υποστηρίζεται από τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump. Έτσι, απλώς το αναφέρουμε.

Για την ιστορία, στον ιδιοκτήτη του έργου τέχνης δίνεται ένα πιστοποιητικό αυθεντικότητας ότι δημιουργήθηκε από τον Cattelan, καθώς και οδηγίες για το πώς να αντικαταστήσει το φρούτο όταν αυτό χαλάσει.

Αφήστε την μπανάνα κάτω, σας βλέπουμε. Τουλάχιστον χρησιμοποιήστε ασημί ταινία, το σελοτέιπ υποβαθμίζει το έργο και την προσπάθειά σας.