Το σώμα μας δεν είναι ο αντίπαλος που πρέπει να δαμάσουμε αλλά ο σύμμαχος που πρέπει να αγαπήσουμε

Ο πολυχώρος «Σώμα και Φως», που ιδρύθηκε το 2007 από την Μαριάννα Παπαδοπούλου και βρίσκεται στην καρδιά του Πειραιά, σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια είναι «σημείο συνάντησης και δημιουργίας» καθώς προσφέρει ένα συνδυασμό χορού και γυμναστικής, με το στοιχείο της ελεύθερης έκφρασης να κατέχει πρωταγωνιστική θέση.

Η Μαριάννα οργάνωσε την επιχείρηση μόνη της και πλέον η διαχείριση και η λειτουργία του πολυχώρου είναι καθαρά οικογενειακή υπόθεση. Βασικές αρχές αυτού του εγχειρήματος είναι η αυτοβελτίωση και η προαγωγή της αυτογνωσίας. Η ατμόσφαιρα του χώρου που κατακλύζεται από αιθέρια έλαια προδιαθέτει θετικά για χαλάρωση. Η Μαριάννα Παπαδοπούλου χρησιμοποιεί τη γυμναστική ως μέσο αυτοβελτίωσης και προσέγγισης της εσωτερικής μας ομορφιάς και όχι ως αυτοσκοπό. Το «Σώμα & Φως» πρεσβεύει ότι ο καθένας από εμάς μπορεί να πειθαρχήσει στο σώμα του και όταν αυτό συμβεί θα συνειδητοποιήσει και τη μεταμόρφωσή του.

Στον χώρο που έχει δημιουργήσει με έμπνευση η Μαριάννα, διδάσκονται μαθήματα χορού, μπαλέτο, σύγχρονο, pilates, oriental, latin, bodyART, TRX . Στις μεθόδους του  γυμναστηρίου έχουν ενταχθεί και οι εναλλακτικοί τρόποι έκφρασης όπως είναι το θέατρο, ο αυτοσχεδιασμός και η υποκριτική. Ο πολυχώρος μπορεί να φιλοξενήσει  ποικιλία εκδηλώσεων όπως εκθέσεις ζωγραφικής, σεμινάρια που αφορούν την αυτοβελτίωση,θεατρικές παραστάσεις, εκπαιδευτικές ημερίδες, χορό και μουσικές σκηνές.

Το βασικότερο είναι πως διατίθενται προγράμματα για όλες τις ηλικιακές ομάδες, και το ωράριο λειτουργίας του πολυχώρου είναι διαμορφωμένο έτσι ώστε να εξυπηρετεί την προσέλευση των ενδιαφερομένων αφού λειτουργεί καθημερινά 8:30-21:30. Τα Σαββατοκύριακα, που ο πολυχώρος λειτουργεί κανονικά, είναι αφιερωμένα σε εκδηλώσεις και ημερίδες. Να σημειώσουμε πως από το Σεπτέμβρη στη δυναμική των προγραμμάτων του, θα ενταχθούν η aerial yoga και το θεατρικό παιχνίδι.Ακτή Μουτσοπούλου 37, Πειραιάς, Τ:2104297888, FB: Σώμα & Φως

www.phws.eu