Μετά από ένα καλοκαίρι γεμάτο ήλιο, θάλασσα και δραστηριότητες, τα μαλλιά μας συχνά χρειάζονται λίγη περισσότερη φροντίδα για να επανέλθουν στην αρχική τους κατάσταση. Παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για την αποκατάσταση και φροντίδα των μαλλιών μας μετά το καλοκαίρι.

Βαθύς Καθαρισμός και Ενυδάτωση

Τα μαλλιά συχνά έχουν υποστεί φθορά από τον ήλιο, το αλάτι της θάλασσας και το χλώριο της πισίνας. Ξεκινήστε με ένα βαθύ καθαρισμό χρησιμοποιώντας ένα ενυδατικό σαμπουάν και μαλακτικό. Αναζητήστε επαγγελματικά προϊόντα από τον κομμωτή σας που τα οποία βοηθούν στην αποκατάσταση της υγρασίας στα μαλλιά.

Χρησιμοποιήστε Μάσκες Μαλλιών

Οι μάσκες μαλλιών είναι εξαιρετικά σημαντικές για την αποκατάσταση της υγείας των μαλλιών. Εφαρμόστε μία θρεπτική μάσκα μία ή δύο φορές την εβδομάδα, αφήνοντάς τη να δράσει για τουλάχιστον 10-15 λεπτά. Οι μάσκες με κερατίνη, βιταμίνες και έλαια θα βοηθήσουν στη θρέψη και την αναδόμηση των ταλαιπωρημένων μαλλιών.

Περιορίστε τη Χρήση Θερμότητας

Η θερμότητα από τα εργαλεία styling στο σπίτι μπορεί να επιδεινώσει τη φθορά των μαλλιών, προσπαθήστε να περιορίσετε λοιπόν τη χρήση τους. Όταν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε θερμότητα, βεβαιωθείτε ότι το κάνει ο κομμωτής σας και μόνο, μιας και γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πως να τα προστατέψει.

Κουρευτείτε

Το τακτικό κούρεμα των άκρων είναι απαραίτητο για να διατηρούνται υγιή και χωρίς ψαλίδα. Λίγο κούρεμα μετά το καλοκαίρι θα βοηθήσει να απαλλαγείτε από τις κατεστραμμένες άκρες και να προάγετε την ανάπτυξη των μαλλιών.

Χρησιμοποιήστε Έλαια Μαλλιών

Τα έλαια μαλλιών είναι εξαιρετικά για την αποκατάσταση της λάμψης και της υγρασίας στα μαλλιά. Το έλαιο αργκάν είναι μία πολύ καλή επιλογή. Εφαρμόστε μερικές σταγόνες στα άκρα των μαλλιών σας για να τα κρατήσετε απαλά και λαμπερά.

Προστατέψτε τα Μαλλιά από τον Ήλιο

Ακόμη κι αν οι επισκέψεις σας στην παραλία αποτελούν παρελθόν μην ξεχνάτε να να προστατεύετε τα μαλλιά σας από την έκθεση στον ήλιο όλο τον χρόνο. Χρησιμοποιήστε προϊόντα με SPF για τα μαλλιά ή φορέστε καπέλο όταν βρίσκεστε στον ήλιο για πολλές ώρες.