4 ψυχολογικά τρικ που θα κάνουν ευκολότερη τη ζωή σου! Η καθημερινότητα έχει πολλές προκλήσεις: νεύρα, ασυννενοησία, άγχη, δυσκολίες… Πολλά πράγματα που όλοι καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Κάποιες φορές είναι πιο εύκολο, κάποιες άλλες όχι. Μαγικές λύσεις βεβαίως δεν υπάρχουν, όμως πάντα υπάρχουν κινήσεις που μπορείς να κάνεις για να διευκολύνεις την καθημερινότητά σου και τις συνδιαλλαγές σου με τον περίγυρό σου.

Πρόσεξε όμως, τα συγκεκριμένα τρικ δεν πρέπει να τα συγχέουμε σε καμία περίπτωση με τη χειραγώγηση ή την εκμετάλλευση των άλλων προς όφελός μας, αλλά να κατανοήσουμε τη σημασία της καλής επικοινωνίας που είναι ωφέλιμη και για τις δύο πλευρές και βελτιώνει τις σχέσεις μας.

Ζήτησε πολλά περισσότερα απ’ όσα θέλεις

Θέλεις να ζητήσεις από κάποιον κάτι, αλλά φοβάσαι μήπως αρνηθεί; Δοκίμασε να κάνεις το εξής: Αν π.χ. θέλεις να του ζητήσεις να σου ποτίσει τα λουλούδια για ένα Σαββατοκύριακο που θα λείπεις, ζήτησέ του να σου τα ποτίζει κάθε μέρα για έναν ολόκληρο μήνα. Προφανώς, θα αρνηθεί και εσύ πρέπει να το ευχαριστήσεις ευγενικά. Λίγο αργότερα δοκίμασε να του ζητήσεις ξανά αυτό που ήθελες εξαρχής, δηλαδή να τα φροντίσει μόνο για το Σαββατοκύριακο.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, δε μας είναι πολύ εύκολο να πούμε δύο φορές «όχι» στον ίδιο άνθρωπο –ειδικά όταν εκείνος έχει χαμηλώσει τόσο πολύ τις προσδοκίες του και δε μας ζητάει κάτι ιδιαίτερα δύσκολο. Κατά κάποιον τρόπο, νιώθουμε υποχρεωμένοι να βοηθήσουμε τη δεύτερη φορά.

Διατήρησε την ψυχραιμία σου στις συγκρούσεις

Αν βρεθείς σε μία σύγκρoυση/ένταση/τσακωμό και κάποιος ανεβάσει τους τόνους, το καλύτερο που πρέπει να κάνεις είναι να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου. Ο θυμός μπορεί να μας κάνει να πούμε ακόμα και πράγματα που δεν τα εννοούμε. Αν λοιπόν κάποιος μας υψώσει τη φωνή, συνήθως το κάνει επηρεασμένος από αυτό το συναίσθημα, το οποίο όμως συνήθως υποχωρεί και γρήγορα. Για αυτό είναι σημαντικό να κάνεις υπομονή ώστε να πέσουν οι τόνοι και ύστερα να υπερασπιστείς τον εαυτό σου με επιχειρήματα.

Επιδίωκε πάντα τη βλεμματική επαφή

Όταν συζητάς με ένα άλλο άτομο, επιδίωκε να τον κοιτάς πάντοτε στα μάτια. Οι άνθρωποι τείνουμε να συμπαθούμε περισσότερο κάποιον που μας κοιτάζει στα μάτια, καθώς έτσι κερδίζει την εμπιστοσύνη μας. Αυτό το τρικ θα σε βοηθήσει πολύ για να κερδίσεις την πρώτη εντύπωση π.χ. σε μία συνέντευξη για δουλειά.

Κάθισε πιο κοντά σε κάποιον που πρόκειται να έρθετε σε αντιπαράθεση

Αν έχεις ένα meeting στη δουλειά σου και ξέρεις ότι πιθανότατα θα συγκρουστείς με κάποιον συνάδελφο, δοκίμασε να καθίσεις όσο πιο κοντά ή δίπλα του γίνεται. Οι έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι πιθανότητες είναι μειωμένες να συγκρουστείς με κάποιον που κάθεται πολύ κοντά σου.