Η «οικολογική γέφυρα», όπως ονομάζεται, προορίζεται για ερπετά και άλλα μικρά ζώα και είναι η πρώτη του είδους της.

Δασονόμοι της ινδικής πολιτείας Ουταρανχάλ στην Ινδία κατασκεύασαν μια μοναδική γέφυρα για ερπετά και άλλα μικρά ζώα ώστε να διασχίζουν με ασφάλεια έναν πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο.

Η «οικολογική γέφυρα», όπως ονομάζεται, έχει μήκος 27 μέτρων και είναι φτιαγμένη από μπαμπού, γιούτα και γρασίδι και είναι η πρώτη του είδους της, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Πολλά ζώα έχουν σκοτωθεί από διερχόμενα αυτοκίνητα στον συγκεκριμένο δρόμο που οδηγεί στο Nainital, έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό της περιοχής.
Οι αρχές καλλιεργούν τώρα αναρριχητικά φυτά και γρασίδι για να προσελκύσουν τα ζώα στη γέφυρα.

«Πολλά ερπετά και άλλα μικρά ζώα έχουν σκοτωθεί από οχήματα τουριστών στον αυτοκινητόδρομο», είπε ο Chander Shekhar Joshi, δασονόμος της περιοχής. Όπως εξήγησε, έχουν τοποθετηθεί κάμερες και στις πλευρές της γέφυρας για να παρακολουθείται η κίνηση των ζώων.

Η γέφυρα από μόνη της έχει γίνει ήδη πόλος έλξης για τους τουρίστες, με πολλούς να σταματούν για να βγάλουν φωτογραφίες και σέλφι. Ωστόσο οι αρχές ευελπιστούν πως σύντομα θα αρχίσει να προσελκύει επίσης ζώα.
«Είναι ένα πυκνό δάσος, όπου κινούνται μεταξύ άλλων ελέφαντες, ελάφια και λεοπαρδάλεις. Οι οδηγοί μπορούν να τα δουν από κάποια απόσταση και να επιβραδύνουν ή να σταματήσουν, αλλά το κάνουν σπανίως όταν πρόκειται για φίδια, σαύρες, βαράνους [σ.σ. είδος κροκόδειλου] ή σκίουρους», είπε άλλος αξιωματούχος στην εφημερίδα Indian Express.

Οι αρχές ελπίζουν πως η συγκεκριμένη γέφυρα θα βοηθήσει στην ευαισθητοποίηση γύρω από μικρότερα ζώα και ερπετά της περιοχής αλλά και την προστασία τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το BBC