Μπορεί τα τελευταία χρόνια όλοι να βλέπουμε την τσέπη μας να διανύει περίοδο κρίσης, η αστακομακαρονάδα όμως, όπως και να το κάνουμε, στην χώρα της αλμύρας, του ήλιου και της θάλασσας, παραμένει δικαίως, ο βασιλιάς των θαλασσινών πιάτων με pasta. Καλά βέβαια, δεν θα πούμε όχι σε μία γαριδομακαρονάδα ή καραβιδομακαρονάδα, που είναι εξίσου γευστικές και χορταστικές, αλλά που; Που μπορεί κανείς να βρει τις καλύτερες pasta στον Πειραιά; Για να δούμε….!

Ψαροκόκκαλο

Πρόκειται για ένα πραγματικό στολίδι για την πόλη. Σε έναν απλό και λιτό χώρο, θα εντυπωσιαστείς με τις γεύσεις και όχι με το design. Αυτό είναι που τους ενδιαφέρει εκεί κιόλας, για αυτό δίνουν όλη τους την προσοχή στις γεύσεις. Δοκιμάστε την εξαιρετική αστακομακαρονάδα από τα χεράκια της Άννας και θα ξεχάσετε κυριολεκτικά ότι γνωρίζατε μέχρι σήμερα για εκείνη. Η ιδιοκτήτρια και μαγείρισσα της ταβέρνας, έχει κληρονομικό από τον πατέρα της ένα μαγαζί με είδη αλιείας. Όπως καταλαβαίνετε, οι ψαράδες της δίνουν πάντα πρώτη ποιότητα…

Βίκτωρος Ουγκώ 10, Κερατσίνι, Τ: 2104323010

Portofino, The Seafood Bar

Με δυνατό χαρτί την προνομιακή γωνία του πάνω στη μαρίνα Ζέας, τον υπέροχο χώρο του που μας θυμίζει κάτι από γιοτ και καλοκαίρια σε νησί και το πρωτότυπο concept του που βγάζει από το κάδρο του πανάκριβου… το υψηλής γαστριμαργίας seafood, το Portofino ανέβασε από την πρώτη κιόλας στιγμή τα γευστικά standards της περιοχής. Μη φύγετε αν δεν δοκιμάσετε τα χειροποίητα ζυμαρικά Porto Fino Mare, θα ξετρελάνουν στο δευτερόλεπτο τον ουρανίσκο σας!

Mαρίνα Ζέας, Τ: 2110123779

Tony Bonanno

Στην μαγευτική Καστέλλα, βρίσκεται η πιο αυθεντική ιταλική τρατορία του Πειραιά, το Tony Bonanno, που αναλαμβάνει να σε μυήσει στις γεύσεις της Κάτω Ιταλίας, σερβίροντας συνταγές επηρεασμένες από το Παλέρμο, την Καλαβρία, τη Σικελία και τη Νάπολη. Με θέα τη θάλασσα, λοιπόν, δοκιμάζεις παπαρδέλες με πορτσίνι και αχλάδι, spaghetti al pesto genovese με πέστο βασιλικού και flakes πεκορίνο, παπαρδέλες alla sicciliana με μελιτζάνες ραγού και καραμελωμένο κρεμμύδι και, βέβαια, δεν παραλείπεις την πολύ καλή bolognese τους.

Βασιλέως Παύλου 63, Καστέλλα, Πειραιάς, Τ: 2104111901

Jimmy’s Fish

Το Jimmy’s Fish φροντίζει να συνδυάζει τις παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις με τη gourmet κουζίνα. Ο αστακός είναι ελληνικός αιγαιοπελαγίτικος, βουτυράτος και ολόφρεσκος. Η αστακομακαρονάδα τοποθετείται από τον σερβιτόρο στη μέση του τραπεζιού και συνοδεύεται από μία ποικιλία σαλατοειδών. Έχει σβηστεί με ένα προσεκτικά επιλεγμένο κρασί, που δίνει στην κόκκινη σάλτσα του μία ιδιαίτερα νόστιμη γεύση, ενώ η μερίδα του είναι χορταστικότατη.

Ακτή Κουμουνδούρου 46, Πειραιάς, Τ: 2104124417

Βαρούλκο

Μπορεί να μην έχεις τη δυνατότητα να απολαμβάνεις αστακομακαρονάδα συχνά, αλλά σίγουρα αυτή που σερβίρουν στο -βραβευμένο με αστέρι Michelin-  Βαρούλκο θα σε αποζημειώσει, όταν αποφασίσεις να το κάνεις. Αρκεί να έχεις κάνει την παραγγελία σου λίγο νωρίτερα, προκειμένου να βρεθεί ο φρέσκος αστακός που θα φτάσει στο τραπέζι σου.

Ακτή Κουμουνδούρου 52, Πειραιάς, Τ:  2105228400

L‘ Abbuffata

Για τρία χρόνια η κυρία Δέσποινα και ο άνδρας της κρατούσαν την τέχνη τους μακριά από την Αθήνα. Με απαρχή τα Τρίκαλα Κορινθίας ξεκίνησαν ένα φοβερό γαστριμαργικό ταξίδι και κατέληξαν να ανοίξουν το πιο όμορφο εστιατόριο του Πειραιά. Το νεοκλασικό που στεγάζει το L‘ Abbuffata είναι σαν ένα ταξίδι στο χρόνο. Δοκιμάστε το pantelata di salcicia με λουκάνικο και ρίγανη που σερβιρισμένη σε τηγάνι θα συγκινήσει κάθε σας αίσθηση.

Κολοκοτρώνη 32, Πειραιάς, Μ: 6946716035