Εντοπίσαμε 9 κόλπα για να διευκολύνουμε τη ζωή μας στα απλά και καθημερινά.

Τα περισσότερα πράγματα που κάνουμε καθημερινά και αφορούν κυρίως τις δουλειές ή την οργάνωση του σπιτιού τα κάνουμε μηχανικά και όπως έχουμε συνηθίσει. Όπως για παράδειγμα ορισμένα λάθη στην καθαριότητα. Σπανίως καθόμαστε να σκεφτούμε έναν άλλο πιο έξυπνο ή αποτελεσματικό τρόπο και μερικές φορές χάνουμε τον χρόνο μας ή χαλάμε τη διάθεσή μας.

Ευτυχώς πλέον, χάρη στο διαδίκτυο, η γνώση προσφέρεται απλόχερα. Και ο χρόνος μαζί με τον κόπο που κάποιοι δαπάνησαν για να δοκιμάσουν να κάνουν ορισμένα απλά και καθημερινά πράγματα αλλιώς, γίνονται κέρδος για όλους εμάς.

Δείτε μερικές από τις πιο συνηθισμένες καθημερινές ή λιγότερο συχνές εργασίες που μάλλον κι εσείς κάνετε λάθος –ή αναποτελεσματικά– και την επόμενη φορά δοκιμάστε να τις κάνετε διαφορετικά.

Η χρήση του φούρνου μικροκυμάτων

Οι περισσότεροι απλώς βάζουμε μέσα το φαγητό και πατάμε το κουμπί. Μερικές φορές όμως διαπιστώνουμε ότι το φαγητό αλλού καίει κι αλλού έχει παραμείνει κρύο. Τα μικροκύματα δεν θερμαίνουν ομοιόμορφα τα τρόφιμα.

Ο σωστός τρόπος για να τα ζεστάνουμε είναι να ανοίξουμε ένα κενό στη μέση του φαγητού, που βοηθά στην ομοιόμορφη κατανομή θερμοκρασίας. Εντωμεταξύ, καλό είναι να τσεκάρετε πού και πού αν ο φούρνος μικροκυμάτων έχει διαρροή.

Δεν αξιοποιούμε τον χώρο στο ντουλάπι του νεροχύτη/νιπτήρα

Συνήθως βάζουμε όλα τα καθαριστικά εκεί όπως όπως, με αποτέλεσμα να μη χωράνε. Αν όμως τοποθετήσουμε μία λεπτή ράβδο –για παράδειγμα έναν σιδηρόδρομο για κουρτίνες– στο εσωτερικό του ντουλαπιού, όπως θα κάναμε για τα ρούχα μας, θα μπορούσαμε να κρεμάσουμε εκεί όλα τα καθαριστικά τύπου σπρέι ή διάφορα άλλα αντικείμενα, όπως πανάκια καθαρισμού.

Δεν φτιάχνουμε σωστά τις βαλίτσες

Συνήθως μεταφέρουμε τα ρούχα όπως είναι διπλωμένα από την ντουλάπα στη βαλίτσα ή, μερικές φορές, κάποια τα κάνουμε ρολό. Στην πραγματικότητα, όλα τα ρούχα πρέπει να τα ρολάρουμε, ώστε να χωράνε καλύτερα στις αποσκευές και να μην τσαλακώνονται. Εκτός κι αν ταξιδεύετε με παιδιά, οπότε υπάρχει ένα ακόμη καλύτερο hack.

Σπάμε τα νύχια μας για να ανοίξουμε ένα μπρελόκ

Έχουμε συνηθίσει να πονάμε τα δάχτυλά μας προκειμένου να βάλουμε ή να βγάλουμε ένα κλειδί από ένα μπρελόκ και το θεωρούμε λογικό. Όμως, αν έχουμε το εργαλείο που ανοίγει τα συρραπτικά, μπορεί να ανοίξει και τον σφιχτό δακτύλιο του μπρελόκ, ώστε να χωρέσουν τα κλειδιά.

Δεν χρησιμοποιούμε το άνοιγμα του αναψυκτικού

Θα έχετε ίσως παρατηρήσει ότι οι αλουμινένιες συσκευασίες των αναψυκτικών έχουν ένα άνοιγμα, σαν οπή, στο άνοιγμά τους. Στην πραγματικότητα προορίζεται για να περνάμε από εκεί το καλαμάκι και να παραμένει σταθερό μέσα στο ποτό.

Κόβουμε το ψωμί από τη λάθος πλευρά

Σε μία φρατζόλα ψωμί, η επάνω πλευρά είναι η πιο τραγανή. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το ψωμί να θρυμματίζεται κι εμείς να εκνευριζόμαστε. Αναποδογυρίστε το ψωμί και ξεκινήστε να κόβετε από την πλευρά που είναι πιο μαλακή και ενδείκνυται για να το κόψουμε πιο αποτελεσματικά.

Βάζουμε παγάκια από νερό στον καφέ μας

Το πιο σωστό θα ήταν να βάζουμε παγάκια από καφέ! Ίσως αξίζει να το δοκιμάσουμε για να μην αραιώνει ο κρύος καφές μας.

Δεν κλείνουμε καλά τις πλαστικές σακούλες τροφίμων

Όταν υπάρχει ανάγκη επανασφράγισης μιας πλαστικής σακούλας μετά το άνοιγμα –συνήθως πρόκειται για σακούλες που περιέχουν τρόφιμα, όπως ποπ κορν, κατεψυγμένα λαχανικά κ.ά.– συνηθίζουμε να τυλίγουμε τη σακούλα και να τη συγκρατούμε με ένα λάστιχο.

Μια καλή ιδέα είναι να κόψετε το επάνω μέρος ενός μικρού πλαστικού μπουκαλιού, να περάσετε την άκρη της σακούλας μέσα από το άνοιγμα και στη συνέχεια να βιδώσετε το καπάκι του.

Περιμένουμε το μανό να στεγνώσει μόνο του

Το να περιμένουμε το μανό να στεγνώσει από μόνο του, χωρίς να χρησιμοποιούμε τα χέρια μας για κάποιο διάστημα, μπορεί να γίνει πολύ εκνευριστικό, ειδικά αν βιαζόμαστε. Αποδεικνύεται όμως ότι υπάρχει καλύτερη λύση! Βυθίστε τα φρεσκοβαμμένα νύχια σας σε μια λεκάνη με παγωμένο νερό, περιμένετε 3-5 λεπτά και μόλις τα βγάλετε θα είναι πανέτοιμα.