Ρεαλιστικές συμβουλές για μακροχρόνιες σχέσεις… Όλοι έχουν να δώσουν και από μία συμβουλή όταν πρόκειται για ανθρώπινες σχέσεις. Βασίζονται στις δικές τους εμπειρίες και εμείς επηρεαζόμαστε από τη γνώμη των άλλων. Το θέμα όμως είναι να κάνουμε το καλύτερο για τη δική τους σχέση και και να κάνουμε focus στην ειλικρινή επικοινωνία.
Οι συμβουλές που ακολουθούν είναι απλές, ρεαλιστικές και συνήθως σνομπάρουμε το πόσο σημαντικές είναι για την εξέλιξη της σχέσης, ειδικά όταν μετρά αρκετά χρόνια.
Δεν ακούμε τη γνώμη των ξένων
Όπως προείπα, κάθε άνθρωπος μπορεί να δώσει μία συμβουλή, ακόμα και όταν δεν του ζητηθεί. Προέρχεται όμως από τις δικές του εμπειρίες και είναι δύσκολο να μπει στη δική σου θέση. Συζητάμε τα προβλήματα με εκείνους που εμπιστευόμαστε, αλλά στο τέλος της ημέρας, κανείς δεν μπορεί να σε καθοδηγήσει ή να σου πει ποιο είναι το καλύτερο για εσένα.
Δεν είσαι σε σχέση με το κινητό σου
Όταν ο κοινός χρόνος είναι περιορισμένος, θα πρέπει να είναι και ποιοτικός. Πώς θα το πετύχεις όμως αν είσαι χωμένη στην οθόνη του κινητού, σκρολάροντας ατελείωτα; Άφησέ το κάτω και θα κάνεις πρωτίστως καλό στον εαυτό σου.
Επικοινωνία, επικοινωνία, επικοινωνία
Δεν υπάρχουν μαγικά κόλπα και μυστικά που διατηρούν μία σχέση ζωντανή. Η μόνη απάντηση είναι η ανοιχτή επικοινωνία. Όταν μιλάς με ειλικρίνεια για όσα πιστεύεις και νιώθεις, αλλά το κάνεις με αγάπη και ενσυναίσθηση. Όταν δεν υπάρχουν πράγματα που μπαίνουν κάτω από το χαλί, η σχέση είναι υγιής.
Να πηγαίνεις για ύπνο θυμωμένη
Όχι κάθε βράδυ, αλλά εκείνες (ελπίζω σπάνιες) φορές που μαλώνεις και δεν είσαι ακόμα έτοιμη να τα βρεις με τον σύντροφό σου. Είναι οκ να ξαπλώνετε και να υπάρχει ακόμα η ένταση του τσακωμού. Όταν δεν το κάνεις, περιορίζεις τα συναισθήματά σου ή φοβάσαι ότι θα χωρίσεις αν δείξεις θυμό ή λύπη.
Μαζί στο Netflix
Ακούγεται ρηχό, αλλά δεν είναι. Τα ζευγάρια που βλέπουν μαζί σειρές ή ταινίες και συζητούν μετά για αυτές, έρχονται πιο κοντά και αποκτούν μία ωραία συνήθεια μαζί.
Να ζητάτε συγγνώμη
Αν και μία λέξη δεν αρκεί, είναι σημαντικό να ξέρουμε πότε φταίμε και να ζητάμε συγγνώμη με ειλικρίνεια. Η παραδοχή του λάθους δεν είναι αδυναμία. Δείχνει ότι σεβόμαστε τη σχέση, τον σύντροφο αλλά πάνω από όλα τον εαυτό μας.