3 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον σύντροφό σας πριν συζήσετε! Είναι μια πραγματικά ευχάριστη στιγμή, αλλά είναι επίσης μια πολύ σημαντική στιγμή για να ανοίξετε έναν διάλογο για ορισμένα πράγματα προτού αποφασίσετε εσείς και ο σύντροφός σας να συγκατοικήσετε.
Τα χρήματα και οι δουλειές του σπιτιού είναι τα δύο ζητήματα που οδηγούν στη μεγαλύτερη σύγκρουση σε κάθε νοικοκυριό και, παρόλο που τα πράγματα μεταξύ σας μπορεί να είναι υπέροχα τώρα, η συγχώνευση των ζωών σας μπορεί να είναι μια ακατάστατη διαδικασία.
Πώς θα λύσουμε τις συγκρούσεις μας;
Παρόλο που δεν το νιώθετε τώρα, οι συγκρούσεις θα συμβούν, όπως θα έπρεπε σε κάθε υγιή σχέση. Είτε έχει ξαναβρεί τα μαλλιά σου στο ντους είτε έχει «ξεχάσει» να κάνει ξανά τα ψώνια, αυτά τα μικρά πράγματα μπορεί να αποτελέσουν μια μεγάλη διαμάχη. Μπορεί να έχετε ένα συγκεκριμένο στυλ επίλυσης συγκρούσεων τώρα, αλλά αυτό το στυλ μπορεί να αλλάξει όταν ζείτε μαζί.
Μπορεί και οι δύο να χρειάζεστε περιόδους χαλάρωσης μετά τον καυγά, ώστε να μπορείτε να επικοινωνείτε αποτελεσματικά, οπότε ορίστε διαφορετικά μέρη που είναι μόνο για εσάς ή μόνο για αυτούς. Προσδιορίστε ποια πράγματα είναι «εκτός ορίων» κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης – είτε πρόκειται για κάτι που προκαλεί έναν από τους δύο σας είτε για μια παλιά σύγκρουση που έχετε αντιμετωπίσει, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να είναι εκτός τραπεζιού σε έναν καυγά; Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να προσεγγίσετε το πρόβλημα, ώστε και οι δύο να αισθάνεστε ότι ακούγονται και να επιλύσετε αποτελεσματικά το πρόβλημα;
Ποιο είναι το γενικότερο μέλλον μας;
Ίσως θέλετε να μετακομίσετε με κάποιον μόνο εάν ο γάμος είναι στα χαρτιά. Ίσως θέλετε να μετακομίσετε με κάποιον μόνο εάν ο γάμος δεν είναι στα χαρτιά. Είναι πολύ σημαντικό να μοιράζεστε πού βλέπετε τη σχέση να πηγαίνει πριν προχωρήσετε μαζί. Για πολλούς ανθρώπους, η συμβίωση είναι το τελευταίο μεγάλο βήμα πριν κάνουν παιδιά ή παντρευτούν. Είναι σημαντικό να είστε ξεκάθαροι σχετικά με τις προθέσεις και τους στόχους σας, ώστε να μην υπάρχει σύγχυση ή δυσαρέσκεια αργότερα στη συνέχεια. Δεν λέμε να ορίσετε την ημερομηνία του γάμου ή να αρχίσετε να ζωγραφίζετε το νηπιαγωγείο – απλώς συζητήστε τους στόχους της καριέρας και της ζωής σας, ώστε να μπορείτε να δείτε αν συμφωνούν ή εάν κάποιος από εσάς μπορεί να χρειαστεί να συμβιβαστείτε.
Πώς πρέπει να κάνουμε προϋπολογισμό για την καθημερινότητά μας;
Εδώ μπορεί να προκύψουν πολλές συγκρούσεις, επειδή υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί παράγοντες που συμβάλλουν στη δημιουργία ενός προϋπολογισμού. Αρχικά, πρέπει να εξετάσετε τους μισθούς σας και να καταλάβετε την απόκλιση, εάν υπάρχει. Στη συνέχεια, αποφασίζετε αν θα το λάβετε υπόψη ή όχι στον προϋπολογισμό σας – εάν βγάζει λιγότερα από εσάς, πρέπει να πληρώνει αναλογικά ή το ίδιο με εσάς; Είναι μια άβολη συζήτηση, αλλά πολύ σημαντική.