ΣΤΡΙΦΤΗ ΚΟΤΟΠΙΤΑ
ΥΛΙΚΑ
6 Χωριάτικα φύλλα
Ελαιόλαδο για την επικάλυψη
Για την γέμιση:
1/2 κιλό
κοτόπουλο ξεψαχνισμένο ψητό ή βραστό, στήθος ή από ολόκληρο κοτόπουλο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 πράσα κομμένα σε φέτες
2 μεσαίες πατάτες στον τρίφτη
3 μεσαίες πιπεριές Φλωρίνης κονσέρβα κομμένες σε λωρίδες
2 αυγά
100 γρ τυρί κρέμα
200 γρ μανούρι
200 γρ γραβιέρα τριμμένη
5 κλωνάρια μαϊντανού ψιλοκομμένα
1/2 κ.γλυκού καπνιστή
πάπρικα
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε με την γέμιση:
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο,ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε την πατάτα, το κρεμμύδι και το πράσο για περίπου 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.
Εκεί μέσα προσθέτουμε το κοτόπουλο, τις πιπεριές Φλωρίνης,το τυρί κρέμα, την γραβιέρα, το μανούρι και τα αυγά αφού τα έχουμε χτυπήσει πρώτα ελαφρώς και ανακατεύουμε καλά.
Τέλος, προσθέτουμε τον μαϊντανό, λίγο ελαιόλαδο, την καπνιστή πάπρικα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε την γέμιση της κοτόπιτας.
Κόβουμε τα χωριάτικα φύλλα στην μέση οριζόντια.
Παίρνουμε το ένα κομμάτι φύλλου, το λαδώνουνε ελαφρώς με ένα πινέλο και βάζουμε γέμιση οριζόντια περίπου 3 δάχτυλα από το κάτω μέρος του φύλλου.
Φέρνουμε το τελείωμα του φύλλου να καλύψει την γέμιση της πίτας και παράλληλα κλείνουμε και τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα.
Έπειτα ρολάρουμε με ελαφρές κινήσεις προς τα πάνω μέχρι να προκύψει ένα μπαστούνι.
Μεταφέρουμε το μπαστούνι σε λαδωμένο ταψί οριζόντια.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα και την υπόλοιπη γέμιση.
Αλείφουμε όλη την επιφάνεια της κοτόπιτας με ελαιόλαδο και προαιρετικά αν θέλουμε μπορούμε να πασπαλίσουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, με αντιστάσεις πάνω κάτω και αέρα, στους 170οC για περίπου 45-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει ολόγυρα και να μπορεί να ξεκολλήσει από το ταψί.
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς πριν την σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!