Υλικά για την σάλτσα ταρ ταρ

5 κ.σ μαγιονέζα

2 κ.γ χυμό λεμονιού

1 κ.σ κάπαρη

2 κ.σ αγγουράκι τουρσί

2 κ.γ μουστάρδα

2 κ.γ ελαιόλαδο

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Υλικά για το burger σολωμού

500 γρ φιλέτο σολωμού

100 γρ ψωμί του τοστ χωρίς την κόρα

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 κ.σ ελαιόλαδο

1 κ.σ μουστάρδα

10 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα

1 κλωναράκι άνηθος ψιλοκομμένος

1 κ.γ καπνιστή πάπρικα

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ξύσμα από ένα λεμόνι

ψωμί για burger

μερικά φύλλα σπανάκι ή μαρούλι

ροδέλες από αγγούρι

Πώς θα φτιάξουμε την σάλτσα ταρ ταρ

Ξεπλένουμε, στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας την κάπαρη και την ψιλοκόβουμε μαζί με το αγγουράκι τουρσί.

Σε μια μπασίνα βάζουμε όλα τα υλικά, την μαγιονέζα, τον χυμό λεμονιού, την κάπαρη, το τουρσί, την μουστάρδα, το αλάτι με το πιπέρι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.

Κρατάμε την σάλτσα στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.

Πώς θα φτιάξουμε τα burger σολωμού

Αφαιρούμε το δέρμα και τα κόκαλα από τον σολωμό αν υπάρχουν και τον τοποθετούμε στο μπλέντερ. Ψιλοκόβουμε, χωρίς να λιώσει τελείως ο σολωμός και τοποθετούμε σε μπασίνα.

Στο ίδιο μπλέντερ ψιλοκόβουμε καλά και το ψωμί του τοστ και το τοποθετούμε και αυτό στην μπασίνα με τον σολωμό.

Στην συνέχεια, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την μουστάρδα, τον άνηθο, τον βασιλικό, την καπνιστή πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και το ξύσμα λεμονιού.

Ζυμώνουμε καλά το μείγμα μας μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και έπειτα πλάθουμε μπιφτέκια.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τοποθετούμε τα μπιφτέκια σολωμού 4-5 λεπτά από την κάθε πλευρά, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

Κόβουμε τα ψωμάκια του μπέργκερ στην μέση, αλείφουμε με την σάλτσα ταρ ταρ και τις δυο πλευρές, βάζουμε μερικά φύλλα μαρούλι ή σπανάκι, μερικές φέτες αγγούρι ή οτιδήποτε άλλο της αρεσκείας σας.

Τοποθετούμε τον σολωμό  από πάνω, κλείνουμε με το καπάκι του ψωμιού και τα burger σολωμού είναι έτοιμα!

Σερβίρουμε ζεστά και… καλή σας όρεξη!