Ένας 30αρης τότε wannabe ηθοποιός μπήκε στο δωμάτιο της οντισιόν. Είχαν προηγηθεί τουλάχιστον 3.000 άνθρωποι που ήθελαν τον ρόλο. Είχε σκουλαρίκι στο αυτί και ένα πανκ χτένισμα, μέσα στην μόδα της εποχής. Ο δημιουργός της σειράς Glenn Gordon Caron, δεν ήθελε να βάλει δίπλα στην πρωταγωνίστρια Cybil Shepherd αυτόν που του είχε υποδείξει εκείνη.
Μόλις είδε τον άσημο μέχρι τότε νεαρό, πήρε τη μεγάλη απόφαση. Δίπλα στη Cybil Sheperd θα πρωταγωνιστούσε εκείνος. «Πως σε λένε;». «Με λένε Bruce. Bruce Willis».
Το «Moonlighting» ήταν γεγονός και έκανε πρεμιέρα στις 3 Μαρτίου του 1985. Η σειρά που καθιέρωσε τον Bruce Willis και του έδωσε την ευκαιρία να γίνει μεγάλος σταρ τρία χρόνια αργότερα με το «Die Hard», ήταν γεγονός. Ο ίδιος έπαιζε τον ρόλο ενός χαλαρού (όπως και ο ίδιος) ντετέκτιβ, που αντιμετώπιζε τα πάντα με χιούμορ. Η Shepherd από την άλλη, υποδυόταν ένα πρώην μοντέλο που είχε στην ιδιοκτησία του το γραφείο ντετέκτιβ.
Οι δυο τους έφτιαξαν ένα αταίριαστο αλλά ικανό δίδυμο, που έλυνε κάθε μυστήριο που βρισκόταν στο διάβα του. Είπα μυστήριο; Στην Ελλάδα η σειρά είχε έναν άκρως περιγραφικό τίτλο. «Αυτός, αυτή και τα μυστήρια». Δεν μας άρεσε η σειρά λόγω τίτλου είναι η αλήθεια.
Κάθε επεισόδιο κόστιζε 3 εκατομμύρια δολάρια. Ήταν η πιο ακριβή σειρά μέχρι τότε στην αμερικανική τηλεόραση. Μπορεί οι τσακωμοί των δυο πρωταγωνιστών που έφτασαν σε σημείο να μη μιλάνε να ήταν συνεχείς και ο στόχος των ετήσιων επεισοδίων να μην επετεύχθη ποτέ, αλλά τα 66 επεισόδια που έφτασαν στις οθόνες μας αποζημίωσαν και με το παραπάνω.
Το τελευταίο επεισόδιο προβλήθηκε στις 14 Μαΐου του 1989. Η επιτυχία του Willis με το «Die Hard», έκαναν την τελευταία σεζόν των 13 επεισοδίων ακόμα πιο δύσκολη. Αλλά τελικά ολοκληρώθηκε. Είχε μεγάλη επιτυχία στην Αμερική και το ίδιο συνέβη και στην Ελλάδα. Όσοι είναι πάνω από 35, μάλλον ήταν η πρώτη αμερικανική σειρά που είδαν με μανία.