Υλικά

250gr ζυμαρικά βίδες

1 σκελίδα σκόρδο

Φρ. Θυμάρι

1 σφηνάκι λευκό κρασί

200gr μοσχάρι κομμένο σε λωρίδες

1 χούφτα τοματίνια κομμένα στη μέση

2 χούφτες φύλλα ρόκας

50gr παρμεζάνα τριμμένη

2 κ.σ. σουσάμι καβουρδισμένο

2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

Αλάτι- πιπέρι

Για το Dressing

100ml ελαιόλαδο

20ml μηλόξυδο

2 κ.σ. μουστάρδα

2 κ.σ. μέλι

Αλάτι- πιπέρι

Εκτέλεση για το Dressing

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία μπασίνα και τα ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν (Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μίξερ χειρός). Το Dressing είναι έτοιμο.

Εκτέλεση για τη σαλάτα

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, σουρώνουμε, κρυώνουμε και ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν μεταξύ τους μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.

Σωτάρουμε το μοσχαράκι σε καυτό τηγάνι μαζί με το θυμάρι και το σκόρδο και αφού πάρει χρώμα, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Σε μία μπασίνα προσθέτουμε τα ζυμαρικά, τα τοματίνια, την ρόκα, την παρμεζάνα, το μοσχαράκι, το σουσάμι, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το dressing. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.

Η σαλάτα είναι έτοιμη για να τη σερβίρουμε.

· Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα ζυμαρικά όπως κοφτό μακαρονάκι και αντί για μοσχαράκι να βάλουμε κοτόπουλο!