Υλικά
4 ώριμα αβοκάντο
500γρ κρέμα γάλακτος 40%
100γρ ελληνικό γιαούρτι
φλούδα από ένα ολόκληρο πορτοκάλι
φλούδα από ένα ολόκληρο lime
χυμό από μισό lime
ένα τσίλι
200γρ λευκή ζάχαρη
μία πρέζα αλάτι
ένα σφηνάκι λευκό ρούμι
200γρ κάσιους χοντροκομμένα
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 200 γρ από την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το αλάτι, το τσίλι και τις φλούδες από το lime και το πορτοκάλι.
Ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, προσέχουμε όμως να μη βράσει η κρέμα γάλακτος. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε το περιεχόμενο και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει το μείγμα.
Σε μία μπασίνα τοποθετούμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και χτυπάμε σαντιγύ. Σε αυτό το μείγμα προσθέτουμε το μείγμα με την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη που έχει κρυώσει και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Στη συνέχεια, αφού έχουμε πολτοποιήσει τα αβοκάντο, τα προσθέτουμε στο μείγμα και συνεχίζουμε το χτύπημα ελαφρώς.
Ρίχνουμε το ρούμι, το χυμό lime, το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.
Περνάμε το μείγμα από ψιλή σίτα (σινουά εταμίν) και στο νέο μας μείγμα προσθέτουμε τα κάσιους.
Το τοποθετούμε σε ένα πλαστικό μπωλ και στην επιφάνειά του εφαρμόζουμε μία διαφανή μεμβράνη.
Βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες και το παγωτό μας είναι έτοιμο!
Καλή σας εξωτική απόλαυση!