Υλικά

4 ώριμα αβοκάντο

500γρ κρέμα γάλακτος 40%

100γρ ελληνικό γιαούρτι

φλούδα από ένα ολόκληρο πορτοκάλι

φλούδα από ένα ολόκληρο lime

χυμό από μισό lime

ένα τσίλι

200γρ λευκή ζάχαρη

μία πρέζα αλάτι

ένα σφηνάκι λευκό ρούμι

200γρ κάσιους χοντροκομμένα

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 200 γρ από την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το αλάτι, το τσίλι και τις φλούδες από το lime και το πορτοκάλι.

Ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, προσέχουμε όμως να μη βράσει η κρέμα γάλακτος. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε το περιεχόμενο και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει το μείγμα.

Σε μία μπασίνα τοποθετούμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και χτυπάμε σαντιγύ. Σε αυτό το μείγμα προσθέτουμε το μείγμα με την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη που έχει κρυώσει και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Στη συνέχεια, αφού έχουμε πολτοποιήσει τα αβοκάντο, τα προσθέτουμε στο μείγμα και συνεχίζουμε το χτύπημα ελαφρώς.

Ρίχνουμε το ρούμι, το χυμό lime, το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.

Περνάμε το μείγμα από ψιλή σίτα (σινουά εταμίν) και στο νέο μας μείγμα προσθέτουμε τα κάσιους.

Το τοποθετούμε σε ένα πλαστικό μπωλ και στην επιφάνειά του εφαρμόζουμε μία διαφανή μεμβράνη.

Βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες και το παγωτό μας είναι έτοιμο!

Καλή σας εξωτική απόλαυση!