Το ημερολόγιο γράφει 23 Ιουλίου 1983. Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ είναι παραγωγός σε μια ταινία που αναμένεται να σπάσει τα ταμεία. Το «The Twilight Zone», είναι η πολυαναμενόμη ταινία που θα γεμίσει τις αίθουσες αφού πρωταγωνιστές και παραγωγή εγγυώνται για το αποτέλεσμα.
Όμως η ταινία θα αποκτήσει τη φήμη της καταραμένης, αφού κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων συνέβη η μεγαλύτερη τραγωδία στα χρονικά του Χόλιγουντ.
Το σενάριο λέει πως ένας αμερικανός στρατιώτης θα έσωζε δύο μικρά κορίτσια, από το Βιετνάμ, όταν τα αμερικανικά ελικόπτερα θα έριχναν βόμβες στο χωριό τους.
Πράγματι τα δύο κορίτσια που επιλέχθηκαν ήταν από το Βιετνάμ και ήταν 6 και 7 ετών. Η 7χρονη Μίκα Ντιν Λι και η 6χρονη Ρενέ Τσεν. Όταν το ελικόπτερο, που το οδηγούσε βετεράνος του πολέμου στο Βιετνάμ, πλησίαζε για τη σκηνή, το σετ άναψε κάτι βεγγαλικά για περισσότερη δράση, αλλά αυτά αποσυντόνισαν τον πιλότο που έχασε τον έλεγχο και έπεσε στο έδαφος, αποκεφαλίζοντας, την Μίκα Ντιν Λι και τον πρωταγωνιστή Μόροου. Η 6χρονη Τσεν καταπλακώθηκε από το ελικόπτερο και πέθανε ακαριαία.
Οι επιβαίνοντες στο ελικόπτερο δεν τραυματίστηκαν καν, ενώ και κανείς από το συνεργείο δεν έπαθε το παραμικρό. Μόνο που κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τις κραυγές της μητέρας της Ρενέ που θρηνούσε πάνω στο άψυχο κορμί της μικρής της κόρης.
Οι υπεύθυνοι της ταινίας κατηγορήθηκαν για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Η δίκη κράτησε 5 χρόνια και τελικά δεν βγήκε ποτέ απόφαση, αφού οι γονείς των παιδιών και οι συγγενείς του ηθοποιού αποσύρθηκαν από τη δίκη, με το στούντιο της ταινίας να καταβάλλει ένα τεράστιο ποσό για αποζημίωση, ποσό που δεν μαθεύτηκε ποτέ, αλλά οι πληροφορίες μιλούν για πολλά εκατομμύρια δολάρια.
Το ατύχημα έγινε η αφορμή για να αρχίσουν να παίρνουν αυστηρότερα μέτρα προστασίας σε επικίνδυνες σκηνές, με το σωματίο τεχνικών και ηθοποιών να επιτυγχάνει το αυτονόητο. Να υπάρχουν κονδύλια που να αποτρέπουν ατυχήματα και να σέβονται τη ζωή των εργαζομένων.