ΥΛΙΚΑ

1/2 κιλό γαρίδες καθαρισμένες

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 κ.σ. τζίντζερ ψιλοκομμένο

350 ml γάλα καρύδας

100 ml νερό ή ζωμό λαχανικών

2 κ.σ. κάρυ σκόνη (της αρεσκείας σας)

χυμός και ξύσμα από 1 lime

1 χούφτα κόλιανδρος ψιλοκομμένος

1 κ.γ. ζάχαρη

1 κ.σ. βούτυρο

2 κ.σ. κορν φλάουρ αραιωμένο με λίγο

νερό

ελαιόλαδο για το σωτάρισμα

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

αλάτι

ΕΚΤΈΛΕΣΗ

-Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τις γαρίδες, αφού πρώτα τις έχουμε αλατίσει. Όταν πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα τις βγάζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.

-Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε το βούτυρο και ζεσταίνουμε ελαφρώς. Ρίχνουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το τζίντζερ και το κάρυ και σωτάρουμε  μέχρι να ελευθερώσουν τα αρώματά τους.

-Στην συνέχεια προσθέτουμε το γάλα καρύδας και το νερό ή τον ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 15-20 λεπτά.

-Βάζουμε ξανά τις γαρίδες μέσα στην σάλτσα και συνεχίζουμε τον βρασμό για ακόμα 5 λεπτά.

-Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα lime, τον κόλιανδρο, την ζάχαρη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

-Τέλος, ρίχνουμε το κορν φλάουρ και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Tips

·Σερβίρουμε ιδανικά με ρύζι ατμού ή και με noodles.

·Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι ή chips κρεμμυδιού.

·Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις γαρίδες με κοτόπουλο.

Καλή σας όρεξη!