ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό γαρίδες καθαρισμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κ.σ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
350 ml γάλα καρύδας
100 ml νερό ή ζωμό λαχανικών
2 κ.σ. κάρυ σκόνη (της αρεσκείας σας)
χυμός και ξύσμα από 1 lime
1 χούφτα κόλιανδρος ψιλοκομμένος
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. κορν φλάουρ αραιωμένο με λίγο
νερό
ελαιόλαδο για το σωτάρισμα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλάτι
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
-Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τις γαρίδες, αφού πρώτα τις έχουμε αλατίσει. Όταν πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα τις βγάζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
-Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε το βούτυρο και ζεσταίνουμε ελαφρώς. Ρίχνουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το τζίντζερ και το κάρυ και σωτάρουμε μέχρι να ελευθερώσουν τα αρώματά τους.
-Στην συνέχεια προσθέτουμε το γάλα καρύδας και το νερό ή τον ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 15-20 λεπτά.
-Βάζουμε ξανά τις γαρίδες μέσα στην σάλτσα και συνεχίζουμε τον βρασμό για ακόμα 5 λεπτά.
-Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα lime, τον κόλιανδρο, την ζάχαρη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
-Τέλος, ρίχνουμε το κορν φλάουρ και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Tips
·Σερβίρουμε ιδανικά με ρύζι ατμού ή και με noodles.
·Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι ή chips κρεμμυδιού.
·Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις γαρίδες με κοτόπουλο.
Καλή σας όρεξη!