Υλικά (για 6 άτομα)
- 1 πακέτο μακαρόνια (Νο 6 ή Νο 7)
- 1/2 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 κιλά αστακούς
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 μεγάλες ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
- Αλάτι
- Άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζετε του αστακούς σε άφθονο νερό χωρίς αλάτι. Τραβάτε τους αστακούς και σουρώνετε τον ζωμό.
- Παράλληλα, βάζετε σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε ελαφρά το σκόρδο για 2-3 λεπτά
- Ρίχνετε τις ντομάτες με τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνετε και σιγοψήνεται για 5-7 λεπτά.
- Προσθέστε τα κομμάτια από την σάρκα του αστακού και συνεχίστε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Βράζετε τα μακαρόνια στο νερό που είχατε βράσει τους αστικούς.
- Σουρώνετε τα μακαρόνια, σερβίρετε και γαρνίρετε με την σάλτσα.
Σπάρτης 129 & Μακεδονίας, Πειραιάς
Τ:2104633009, 2114006250
FB: Το Καπηλειό